ВИДЕО: „Бесмртни пук“ кренуо Београдом

У Београду почиње шетња „Бесмртни пук“ – централни догађај прославе Дана Победе у Другом светском рату. Учесници манифестације су се окупили у Спомен-парку Ослободиоцима Београда. Правац кретања поворке: булевар Краља Александра – плато испред Скупштине града Београда (Старог Двора).

Завршетак шетње „Бесмртног пука“ је планиран на платоу испред Старог Двора где ће у 17.30 часова бити приређен спектакуларан концерт и пројекција филма „Балканска међа“.

Учесници шетње носе фотографије рођака који су учествовали у одбрани Србије у Првом светском рату, као и оних који су се борили против фашизма у Другом светском рату. Организатори су позвали грађане да понесу и фотографије оних који су се деведесетих година прошлог века борили у ратовима на простору бивше Југославије, као и оних који су бранили Југославију од НАТО агресије 1999. године.

„Бесмртни пук“ је настао у Русији 2014. године, а сада се редовно одржава у више земаља широм целог света. У Београду се одржава већ четверти пут, и сваке године манифестацију подржавају више градова Србије и региона. Ове године у Србији та шетња је уврштена у државне догађаје која ће се обележавати сваке године истог датума.

Заједно са српским пријатељима у манифестацијама учествује Амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин. Међу гостима су и руски сенатори, председник Одбора за међународне послове Савета Федерације Русије Константин Косачов и председник Одбора за социјалну политику Савета Федерације Русије Валериј Рјазански, као и други високи званичници.

УЖИВО из Москве: Парада Победе 2019

Коментари: