(ВИДЕО) Протестни скуп Срба у Косовској Митровици

Протестни скуп на централном тргу у северној Косовској Митровици почео је данас око подне, а први се грађанима обратио градоначелник Косовске Митровице Горан Ракић који је замолио Србе на КиМ да остану прибрани и смирени у „овим лошим временима пуним искушења“.

„Молим вас да не наседајте на њихове провокације скуване у западним кухињама“, поручио је Ракић грађанима окупљеним на тргу.

Ракић је казао да Срби траже слободу и заштиту од оних који су спремни на све само да би себи куповали политичке поене.

„Они траже да преговарамо са онима који нас кундацима буде, који нас пребијају. Ако желе да штите од криминала двориште нека прво крену од свог“, казао је он.

Ракић је казао да смо сведоци највеће неправде која нам се наноси и нема краја.

„Док год нас има на КиМ оно ће остати српско и наше“, додао је он позивајући на слогу и јединство.

Рекао је да је Србија увек била и остала уз српски народ на Косову, а председнику је упутио посебну поруку.

„Председниче, ти си увек први јасно рекао да ћеш бити уз свој народ и да ћеш нас бранити. Једино верујемо теби и нашој држави. Нас неће уплашити и остаћемо овде“, закључио је он.

Срби са Косова и Метохије испунили су централни трг у северној Косовској Митровици, а испред бине су развијени транспаренти „Правда за Рошића“ и „Рошић није крив“.

На тргу су се уочи почетка протестног митинга са звучника пуштале косовске песме, а улицама Косовске Митровице вијоре се српске заставе.

Такође је и велики број медија заинтересован за овај догађа.

Протестни митинг је заказан после јучерашње акције и упада специјалне јединице косовске полиције РОСУ на север КиМ, у којој је, како је јуче саопштио председник Србије Александар Вучић, ухапшено 28 лица, од тога 19 полицајаца и девет грађана.

Према Вучићевим речима, од тих 19 полицајаца једанаесторо је Срба, седам Албанаца и један Бошњак, а свих девет ухапшених грађана су Срби из Зубиног Потока који су се супротставили припадницима РОСУ код места Вараге.

Коментари: