Трагедија у Будимпешти: Сударили се туристички бродови на Дунаву, има мртвих(ВИДЕО)

Седам особа је погинуло док се 19 води као нестало када се туристички брод сударио са другим бродом у Дунаву у близини центра Будимпеште.

Трагедија у Будимпешти: Сударили се туристички бродови на Дунаву, има мртвих(ВИДЕО)

Како преноси МТИ, несрећа се догодила синоћ око 21.15 недалеко од Парламента Мађарске, а приликом судара један од бродова, на коме су били углавном туристи, се преврнуо и потонуо.

Седам путника је са лакшим повредама пребачено у болницу.

На броду коју је потонуо у тренутку несреће било је 33 путника из Азије и два члана мађарске посаде.

Државна телевизија је јавила, позивајући се на саопштење Министарства унутрашњих послова, да су на броду већином били туристи из Азије, као и да је једна особа након спасавања успешно реанимирана.

У портази за преживелима учествовало је 96 ватрогасаца уз помоћ бродова паркираних на доковима који су реку осветлили рефлекторима.

Министарство спољних послова Јужне Кореје потврдило је да је на броду било држављана те земље, преноси Си-Ен-Ен.

Портпарол компаније која је у власништву брода „Сирена“ саопштио је да није било никаквих назнака да са бродом има проблема.

„Не можемо да потврдимо зашто је брод потонуо, био је то сасвим просечан дан и ово је редовно путовање. Није било никаквих назнака да овако нешто може да се деси“, рекао је портпарол.

Агенција Јонхап преноси да су туристи били на крузеру који је требало да крстари по источној Европи.

Јужнокорејски туристи породично су путовали, а највећи број био је старости између 40 и 50 година.

Путничка агенција која је организовала путовање саопштила је да није за сада познато да ли су сви путници носили прслуке за спасавање.

Јужнокорејска амбасада у Будимпешти одмах је организовала тим који заједно са мађарским властима учествује у потрази за преживелима, али и у истрази несреће.

Коментари: