Мило и Хашим политички близанци: Сложно против Срба

Знали смо да последњих година Мило Ђукановић и Хашим Тачи делују као један, али данас су у тој љубави претерали. И у љубави, када се претера, некако све прелази у патетику и бљутаву мелодраму, што се овој двојици политичких близанаца данас догодило.

Мило и Хашим политички близанци: Сложно против Срба

„Западни Балкан се променио набоље након Дејтонског споразума, али још нису побеђене идеје великодржавних национализама и успоравање европског пута довело би до њиховог јачања, оциенили су Мило Ђукановић и Хашим Тачи са једног скупа на обали српског мора.“

Од овога закључка и просечно образованом читаоцу је мука, а онима који мало боље познају шта се све на Балкану дешавало последњих 100 година, преврне се све оно што су пре неки сат појели. Чуј, Мило и Тачи се сложили да још нису побеђени великодржавни пројекти? При томе су наравно мислили на тобожње великосрпске пројекте, против којих они заједнички раде и спашавају овај несрећни Балкан од Срба и њиховог све тањег и тањег територијалног интегритета! Одвратно да одвратније не може бити и не знам шта је Мило јутрос попио, да ли албански коњак или неко слично јако пиће, па онако у мамурлуку удружује се са првим који му налети против Срба.

И где баш нађе Хашима који пре неки дан најави уједињење Албаније и његове некакве албанске државе на Космету. На Балкану једино ко тренутно сања великодржавни пројекат и из петних жила ради на њему, па на речима присваја оно што никада није било његово, баш је Тачи и његова дружина из Приштине. И сад се он нашао да у Будви критикује било кога, а посебно Србе који ево већ деценијама константно имају све мање и мање животног простора и то највише захваљујући великодржавном пројекту чији је главни извршилац Тачи, а први помагач, земљо отвори се, црногорски председник!

Иако је ова дукљанско-албанска љубав некако вештачка и утемељена на политичким интересима, обеспокојава свакога нормалног грађанина у Црној Гори. Где то води све нас председник Мило и како би то он да нас угура у одбрану од тог великосрпског пројекта? Некако нам се у албанску државу не иде, а Србима је нешто претесно и на Балкану, а не у тој само њима познатој великосрпској творевини. Другачији су наши снови, а најмање права има да их тумаче Мило и Хашим. Нека им Бог помогне, када су се већ овако сложно и ударнички удружили против Срба!

Иван Милошевић/ИН4С

Коментари: