Пацоли позива УН да покрене истрагу о Красношчекову

Косовски министар спољних послова Беџет Пацоли позвао је представнике Уједињених нација да започну темељну и професионалну истрагу о учешћу свог запосленог Михаила Красношчекова на недавним догађајима на северу КиМ, преноси РТК 2.

Пацоли позива УН да покрене истрагу о Красношчекову
AFP PHOTO / ARMEND NIMANI

Беџет Пацоли је нагласио да је „УН институција за мир, сигурност и глобалну правду чији су напори високо цењени од стране слободних и демократских земаља“.

„Тако да ко год злоупотребљавајући функцију имунитета учествује у сумњивим и криминалним плановима и делима не само да нема места на Косову, већ не би требало да приступи УН или њеним мисијама широм света“, навео је Пацоли.

Истакао је да такви догађаји штете угледу ове организације на Косову и шире.

„Затражићу од наше дипломатске мисије у САД да кад год постоји дискусија о дешавањима у региону, при организацији (УН) размотри случај овог званичника као случај који је у супротности са напорима да се осигура ред и закон у нашој земљи“, рекао је Пацоли.

Навео је да би косовске институције за сигурност и правду биле спремне да блиско сарађују у оквиру такве истраге УН, као и да пруже информације које имају, где се, поред очигледног кршења унутрашњих правила УН, не искључује било какво озбиљно међународно кривично дело, преноси РТК2.

Михаил Красношчеков је проглашен персоном „нон грата“ и наложено му је да напусти територију Косова.

Коментари: