Масовна туча миграната у Великој Кладуши: велики број повређених, полицију напали металним шипкама (ВИДЕО)

Најмање 20 особа је ухапшено, а неколико њих је повређено у сукобима који су избили у прихватном центру за смештај миграната у Великој Кладуши.

Масовна туча миграната у Великој Кладуши: велики број повређених, полицију напали металним шипкама (ВИДЕО)

У сукобима су нападнути и полицајци, саопштиле су власти Унско-санске жупаније у Босни и Херцеговини и полиција.

Како су пренели локални медији, у центру за прихват дошло је до туче у којој је учествовало најмање стотину миграната.

Обезбеђење задужено за заштиту тог објекта нису могли да савладају насилнике па су позвали полицију, чији припадници су такође нападнути.

На полицајце су бацали камење и боце, а ударали су их металним шипкама.

Након тога полицајцима је послато појачање из Велике Кладуше и Бихаћа па је након интервенције насиље заустављено у раним јутарњим сатима.

„Већи број миграната је повређен а у нападу су повређена и три полицијска службеника. Оштећено је једно полицијско возило“, изјавио је портпарол полиције Але Шиљдедић, јавила је Хина.

Након изгреда позвани су и припадници Службе за послове са странцима БиХ. Они су донели одлуку да шест од двадесет ухићених насилника буде изоловано и депортовано из БиХ.

Шиљдедић је упозорио да је стање међу мигрантима и даље напето те да се не може искључити могућност избијања нових изгреда.

У прихватном центру „Мирал“ прошлог викенда избио је пожар у којему је изгорио један од смештајних објеката а потпуно је уништен инвентар који је тамо био постављен.

На подручју Велике Кладуше и Бихаћа и даље борави највећи број илегалних миграната који пристижу у БиХ. Према информацијама безбедносних агенција у ту је земљу од почетка године ушло више од 7.000 миграната.

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари: