Фудбалски савез Црне Горе сменио Љубишу Тумбаковића са места селектора репрензетације због његовог одбијања да води утакмицу са „Косовом“

Фудбалски савез Црне Горе (ФСЦГ) саопштио је данас да је Љубиша Тумбаковић смењен са функције селектора фудбалске репрезентације Црне Горе пошто је одбио да води утакмицу са Косовом, преноси РТЦГ.

Фудбалски савез Црне Горе сменио Љубишу Тумбаковића са места селектора репрензетације због његовог одбијања да води утакмицу са "Косовом"

Извршни одбор Фудбалског савеза Црне Горе одржао је у петак увече ванредну седницу због дешавања у и око „А репрезентације“ уочи утакмице трећег кола квалификација за ЕУРО 2020 против селекције Косова.

„Чланови Извршног одбора донели су једногласну одлуку о смени досадашњег селектора националне селекције Љубише Тумбаковића због одлуке да не води екипу на поменутој утакмици, што представља непријатно изненађење и кршење професионалних обавеза дефинисаних уговором“, наводи се у саопштењу.

Извршни одбор одлучио је да национални тим на утакмици са Чешком са клупе предводи тандем Миодраг Џудовић и Драгоје Лековић.

Чланови Извршног одбора изразили су огромно жаљење што су притисци из појединих кругова учинили да у овом важном мечу за национални тим не наступе Филип Стојковић и Мирко Иванић, и што су неспортске ствари у овом случају победиле фудбал и спорт, додаје се у саопштењу.

Тумбаковић, као и двојица фудбалера Црвене Звезде, Марко Иванић и Филип Стојковић, који су рођени у Србији, али наступају за црногорску селекцију, протеклих дана су били изложени великим притисцима и претњама од навијачких фракција из Београда, како поменути тренер и играчи не би наступили против селекције Косова, преноси РТЦГ.

У квалификацијама за ЕУРО 2020 репрезентације Црне Горе и Косова одиграле су у петак увече у Подгорици нерешено, 1:1, после предности од 0:1 коју је Косово имало у првом половремену.

Коментари: