Злогласни олигарх и лидер Демократске партије Молдавије Владимир Плахотњук је на корак од тога да буде изведен пред суд, па је зато приморан да искористи све снаге за покушај пуча, рекао шеф молдавског јавног савета «За слободну домовину» Игор Туљанцев у коментару за НСН.

Према његовим речима, нема смисла говорити о томе да је у земљи двовлашће. Постоји само легитимна власт коју је народ изабрао и коју признају међународни партнери, као и узурпатори које заступа Владимир Плахотњук и његова Демократска странка.

Ипак, он је нагласио да даљи развој догађаја у великој мери зависи од отпорности и одлучности новог молдавског руководства у конфронтацији са остацима олигархијског режима.

“Они [олигарси] одбијају да признају нову владу, јер ће у овом случају морати да одговорају за злочине који се већ годинама одигравају у републици. Изгубиће своје ресурсе, мораће одговорити за украдене милијарде долара и сиромаштво људи, што се уочава у земљи, због одлива становништва и незаконито осуђених”, изјавио је Туљанцев.

Тагови: ; ; ;