„Где живиш ти, у ком си веку мајке ти“: Погледајте како је Дачић очитао лекцију Фљори Читаку и изнервирао Пацолија

Први потпредседник Владе и шеф дипломатије Србије Ивица Дачић имао је жесток окршај са делегацијом Приштине после седнице Савета безбедности Уједињених нација.

"Где живиш ти, у ком си веку мајке ти": Погледајте како је Дачић очитао лекцију Фљори Читаку и изнервирао Пацолија
министар спољних послова Ивица Дачић (фото : Лола Ђорђевић)

Он је по изласку из сале наставио расправу са такозваном амбасадорком лажне државе Фљором Читаку и у ни мало нежном тону јој ставио до знања да су бесмислице њене приче о вековном угњетавању Албанаца у нашој јужној покрајини као и прослављање 20 година „ослобођења“.

„Где живиш ти, у ком си веку мајке ти, каква колонизација. То је највећа глупост на свету“ рекао јој је Дачић на српском језику док је Читаку наставила да  на енглеском прича о „колонизацији Албанаца“ 

Овакав оштар наступ Дачића испровоцирао је такозваног министра спољних послова „Косова“ Беџета Пацолија да се огласи на твитеру.

 

"Где живиш ти, у ком си веку мајке ти": Погледајте како је Дачић очитао лекцију Фљори Читаку и изнервирао Пацолија

ЧИТАКУ: ДАЧИЋ ВРЕЂАО

Вљора Читаку изјавила је да је по завршетку седнице СБ УН српски министар спољних послова Ивица Дачић викао на њу и на приштинску делегацију и вређао их.

„После данашњег заседања СБ УН, док сам разговарала са делегацијама САД и Велике Британије, српски министар спољних послова је дошао до мене вичући и вређајући мене и косовску делегацију“, објавила је Читаку на свом Твитер налогу.

„Ти са којима седиш су ваши колонизатори“, цитира Читаку Ивицу Дачића.

 

 

Коментари: