Русија подигла Су-27 да би пресрео извиђачке авионе изнад Балтичког мора (ВИДЕО)

Руски борац Су-27 подигнут је да пресретне два извиђачка авиона, америчког ваздухопловства РЦ-135 и шведског ваздухопловства, близу руске границе преко Балтичког мора.

Русија подигла Су-27 да би пресрео извиђачке авионе изнад Балтичког мора (ВИДЕО)
© РИА Невс

„10. јуна откривена су два ваздушна циља која се приближавају неутралним водама Балтичког мора и приближавају се државној граници Русије“, рекао је Одел за информације и масовне комуникације Министарства одбране Руске Федерације.

Наведено је да је борац Су-27 подигнут да пресретне мете у ваздуху.

„Посада руског борца приближила се сигурној удаљености … и идентификовала их као извиђачки авион америчког ваздухопловства РЦ-135 и Гулф Стреам из Шведског ваздухопловства“, додала је агенција.

Министарство одбране је нагласило да је лет руског авиона извршен строго у складу са међународним правилима за коришћење ваздушног простора.

 

Раније је 6. флота америчке морнарице изјавила, да је Су-35  три пута пресрео  авион Посејдон П-8А изнад Медитерана. Према америчкој војсци, једно пресретање није било безбедно.

Руско министарство одбране демантовало је ову изјаву. Како је наведено у Одељењу, сви летови руских авиона извршени су у складу са међународним правилима.

Коментари: