Вашингтон врши офанзивне сајбер-операције да покаже Русији да постоји цена за мешање

Саветник америчког председника за националну безбедност Џон Болтон потврдио је да су Сједињене Америчке Државе ангажоване у офанзивним сајбер-операцијама у иностранству како би показале Русији и другим земљама да ће „платити цену“ за своје мешање у америчке послове.
Вашингтон врши офанзивне сајбер-операције да покаже Русији да постоји цена за мешање

Бела кућа је прошле године уклонила ограничења против офанзивног хаковања како би показала непријатељима као што је Русија да ће за сваки покушај мешања у америчке изборе или извођења других сајбер-операција против Сједињених Америчких Држава платити цену.

„Сврха тога је да се Русији или било коме другом ко се бави сајбер-операцијама против нас каже: Платићете цену ако установимо да то радите. И наметнућемо вам трошкове све док не схватите да је није вредно да се употребљава сајбер против нас“, рекао је Болтон.

Говорећи на конференцији за новинаре у Вашингтону, Болтон је такође потврдио да је нови самит између председника Трампа и лидера Северне Кореје Ким Џонг Уна „потпуно могућ“ ако је Пјонгјанг спреман за то.

Сједињене Америчке Државе и њени савезници више пута су оптужили Русију да изводи агресивне кибернетичке операције против других држава. Москва је негирала те оптужбе и позвала на међународну сарадњу у области сајбер-безбедности, а такође је одбацила оптужбе о мешању у изборе наглашавајући да нема доказа који би их потврдили.

Спутњик

Коментари: