Грабар Китаровић: Не верујем да би се Вучић бламирао у Загребу

Председница Хрватске Колинда Грабар-Китаровић рекла је да би поновно позвала председника Србије Александра Вучића у Хрватску јер нестали немају времена за чекање, преноси хрватски „Дневник“.
Грабар Китаровић: Не верујем да би се Вучић бламирао у Загребу

„Приговарају ми што сам позвала Вучића у Хрватску, али и опет бих то урадила. Родитељи несталих бранитеља немају времена за чекање да се Србија нормализује као држава“, рекла је председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић на представљању књиге „Нестали у Домовинском рату 2“.

Добар део говора посветила је, преноси хрватски Дневник, објашњавањању зашто је пре годину и по дана позвала Вучића у Загреб, али касније је изјавила да се није оправдавала. Навела је да би то поновила и да треба разговарати јер се „не сме нико надати да ће Србија ући у Европску унију и да ћемо онда то решити“.

„Време пролази за ове породице, видели сте колико је то тужна прича. То је дубоко хуманитарно питање и учинићу све што могу да нађемо што већи број несталих“, рекла је председница хрватске државе.

На питање хоће ли поновити позив Вучићу, одговорила је да тражи конкретне помаке.

„Надам се да је искрен у томе и да ће се наћи досијеи“, рекла је председница Републике и навела да верује да је Вучић веровао и да су досијеи које је донео у Загреб веродостојни.

“Не вјерујем да би се намерно бламирао“, закључила је Грабар Китаровић.

DNEVNIK.HR

Коментари: