Пацоли: Прекинули смо комуникацију са Унмиком

Након што је у свом јучерашњем говору пред СБ УН шеф Унмика Захир Танин оценио да су косовске власти прекршиле низ међународних прописа, те да нису поштовале имунитет особља УН приликом хапшења два припадника УНМИК-а у акцији коју су полицијске јединице спровеле 28. маја, реаговали су косовски званичници са новом серијом критика на рачун УН.

Пацоли: Прекинули смо комуникацију са Унмиком

Беџет Пацоли тврди да је Унмик тај који „крши међународно право“, да је његов говор „потпуно неприхватљив“ и да су косовске власти, наводно, прекинуле комуникацију са том мисијом.

„Говор шефа Унмика био је потпуно неприхватљив. Он није изразио жаљење због неприхватљивог понашања његовог особља. Добиће увек исти одговор онда када се међународна мисија користи за стварање препрека владавини права и држави Косово. Косово се не жали, деловали смо као држава и то ћемо чинити увек. Особље Унмика крши међународно право и Повељу УН. Званичник је опструисао рад полиције, а други званичник је ухваћен у крађи. Унмик би тиме требало да се позабави, а не Косовом. Прекинули смо комуникацију са Унмиком и, докле год они не разјасне ситуацију, нећемо их сматрати пријатељима Косова. Имиџ Унмика данас је за жаљење“, навео је Пацоли у својој објави на Фејсбуку, а преноси „Радио Контакт плус“.

 

Унмик без коментара због истраге
У одговору за „Коссев“ на Пацолијеве наводе, портпаролка Унмика Санам Долатшахи је казао:

„Због чињенице да су Уједињене нације већ укључене у испитивање о прецизним околностима у вези са хапшењем и повређивањем два члана свог особља, Мисија неће коментарисати.“

Коментари: