Бивши македонски премијер и актуелни политички азилант у Мађарској Никола Груевски демантовао је изјаву премијера Северне Мекедоније Зорана Заева који је за немачки лист ФАЗ рекао да је Груевски напустио земљу у гепеку аутомобила, преноси портал Плусинфо.

«У животу ми није пало на памет да улазим у гепек аутомобила за било какве сврхе», написао је Груевски на свом Фејсбук профилу.

Како је казао, истину зна и Заев, о томе да је отишао јер су се у Македонији водили политички мотивисани процеси против њега, у којима су се унапред знале пресуде које је, како тврди, лично наручио Заев, иако нису постојали правни аргументи о извршењу кривичног дела.

«Отишао сам јер су ми у затвору спремали линч. Истина је да сам отишао веома лако и једноствано, а он (Заев) је пре неки дан потрошио четвртину емисије о резултатима његове владе говорећи о мени и о томе како сам напустио земљу, лажећи и измишљајући», наводи Груевски.

Према речима Груевског, након тога је Заев наставио да лаже свет и међународне медије о томе како је он напустио државу.

Тагови: ;