Грузијска опозиција организовала антируски митинг

У главном граду Грузије, испред зграде парламента одржава се „спонтани“ антируски митинг, јер је данашњи састанак 26. Генералне седнице Међупарламентарне скупштине православља у Тбилисију отворио представник Комунистичке партије Руске Федерације Сергеј Гаврилов што је изазвало љуту реакцију грузијске опозиције.

Припадници „Европске Грузије“ и „Уједињеног националног покрета“ прекинули су седницу Међупарламентарне скупштине православља, након чега су се чланови руске делегације вратили у хотел Радисон на Тргу Републике у центру Тбилисија.

Међутим, то није било довољно – демонстранти су протестовали око три сата испред зграде хотела, тражећи извињење од руског заменика, као и његову депортацију из земље.

Руска делегација одлучила је да напусти Грузију, а посланици Државне думе Руске Федерације, захваљујући заштити полиције, успели су да напусте хотел.

Ни то није било довољно, јер су на крају руску делегацију полили водом.

Према наводима грузијске опозиционе телевизије Рустави 2, руска делегација је минибусем отишла на аеродром у Тбилисију, одакле ће летети за Москву.

Демонстранти су након тога отишли у зграду грузијског парламента да се придруже скупу тражећи оставку председника грузијског парламента Ираклија Кобакидзеа. Тамо с прије неколико сати, активисти под антируским слоганима запалили фотографије руског председника Владимира Путина.