Вијести: Србија једина против црногорског закона, БиХ уздржана

Подгоричке „Вијести“ пишу да је на пленарној седници Венецијанска комисија дала позитивно мишљење о црногорском Предлогу закона о слободи вероисповиести, наводећи да је једино представник Србије био против.

Вијести наводе да је представник Србије Чедомир Бацковић био против усвојеног става да је предложени законски текст „доноси значајне позитивне промене постојећег застарелог законодавства“, док је Босна и Херцеговина била уздржана.

Влада Црне Горе објавила је у петак да је да је Венецијанска комисија позитивон изјанила о том законском предлогу, док је , координатор Правног савјета Митрополије црногорско-приморске, др Велибор Џомић рекао да је, од свега што је објављено у медијима, тачно само да је Венецијанска комисија разматрала закон.

Министар спољних послова Црне Горе Срђан Дармановић, који је и члан Венецијанске комисије тврди да је на седници оцењено да је предложени законски текст „доноси значајне позитивне промене постојећег застарелог законодавства из 1977. године“.

Додао је да је Комисија констатовала да је закон усклађен са одговарајућим протоколом Европске конвенције о људским правима.

Венецијанска комисија своје мишљење званично би требало да објави у понедељак.

Коментари: