Чупријан и Стефановић открили спомен плочу у знак сећања на руску мобилну болницу током НАТО бомбардовања

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић и заменик министра за ванредне ситуације Руске Федерације Александар Чупријан открили су у Прокупљу спомен плочу у знак сећања на мобилну болницу Министарства за ванредне ситуације Руске Федерације која је ту била стационирана за време НАТО агресије 1999. године.

Министар Стефановић се захвалио Чупријану, али и нашем народу који уме да цени и да се сети свих оних који су нам помагали.

„Ова спомен плоча има велики значај и хоћу да се захвалим господину Чупријану и свим људима из Министарства за ванредне ситуације Руске Федерације који су годинама са нама, који су наш стратешки партнер и са којима заједно чувамо животе грађана Републике Србије “ рекао је Стефановић.

Заменик министра за ванредне ситуације Руске Федерације Александар Чупријан је подсетио да је Русија увек и у најтежим тренуцима била пријатељ нашој земљи спреман да увек пружи руку помоћи.

„Хвала вам за ове дивне и топле речи које су исписане на овој меморијалној табли и нека нас све чува Господ Бог“ рекао је Чупријан.

Стефановић и Чупријан су након откривања спомен плоче обишли мобилну болницу која је стационирана код Дома здравља у Прокупљу.

 

Коментари: