Еди Рама: Опозиција ће на сутрашњим локалним изборима добити финални ударац

Албански премијер Еди Рама поручио је да ће опозиција сутра на локалним изборима у тој земљи добити „финални ударац“.

Рама каже да ће означити крај са политиком која је држала албанску државу као таоца 30 година, преноси ТВ Сител.

Изборна коалиција „Алијанса за европску Албанију“, коју предводи Социјалистичка партија Едија Раме синоћ је у албанском граду Валона одржала завршни митинг уочи локалних избора у недељу, 30. јуна.

Рама је такође упозорио одлазеће градоначелнике из опозиционе Демократске партије да не слушају наређења њиховог партијског шефа Љуљзима Баше.

„Упркос њиховим напорима да блокирају општинска изборна тела, то им неће успети“, рекао је Рама.

Он је рекао да су опозиционе Демократска партија и Социјалистички покрет за интеграцију постале „насилничке организације“, а није поштедео критика и ироније ни председника Албаније Илира Мету.

„Нисмо видели да се председничка резиденција претворила у епицентар једне имагинарне револуције, а да се председник појавио као ‘васкрсли Хаџи Камил’. Никада раније Албанија није била предмет координисаног напада који жели да посеје ужас у свакој породици, да уништи имиџ земље, достојанство у очима света“, рекао је Рама.

Опозиција неће учестовати на сутрашњих локалним изборима, јер, између осталог, траже Рамину оставку и расписивање општих избора.

У међувремену, у Албанији су све чешћи напади на објекте у којима су смештене изборне комисије и изборни материјал.

Након Бушата, Скадра, Вау те Дејеса, где је био спаљен изборни материјал и повређено неколико полицајаца, синоћ су бацани молотовљеви коктели на објекат у којем је смештена изборна комисија у Пешкопеји, а демонстранти су се сукобили са полицијом у покушају да уђу у објекат.

Повређен је један новинар и шесторо полицајаца.

Коментари: