На полигону „Алабино“ у Московској области у току је демонстрација војне технике последњег дана Међународног војно-техничког форума „Армија 2019“.

На полигону „Алабино“ у Московској области завршава се Међународни војно-технички форум „Армија 2019“ демонстрацијом борбене технике.

На полигону „Алабино“ у Московској области завршава се Међународни војно-технички форум „Армија 2019“ демонстрацијом борбене технике.

Опубликовано Sputnik Србијa Воскресенье, 30 июня 2019 г.

На полигону „Алабино“ биће одржано 48 елемената динамичног приказа.

„У програму форума учествоваће 304 јединице војне и специјалне технике Министарства одбране Русије и 27 јединица организација и предузећа“, рекао је начелник Главне управе за научно-истраживачку делатност и технолошку подршку напредних технологија Министарства одбране Русије, генерал-мајор Андреј Гончаров.

У програму ће учествовати више од 20 посада. Авио-група „Стрижи“ ће приказати ажурирани програм уз учешће седам посада. Такође, на „Кубинки“ ће „Руски витезови“ и „Беркути“ приказати акробатске елементе на малим висинама од 100 до 500 метара.

У демонстрацијама ће учествовати и авиони Су-30СМ, МиГ-29 и хеликоптери Ка-52, Ми-28Н, а посаде авиона „Пајпер“ КЕБ и Јак-52 ће приказати елементе ваздушне борбе, саопштило је Министарство одбране.

Међународни војно-технички форум „Армија 2019“ одржава се од 25. до 30. јуна у подмосковском парку „Патриот“, на аеродрому „Кубинка“ и полигону „Алабино“. На форуму учествује више од 1.300 предузећа и организација које представљају више од 27.000 модела производње и технологије.

Новинска агенција „Русија севодња“ је званична информативна агенција форума „Армија 2019“, а међународна агенција и радио Спутњик је међународни информативни партнер форума.

Тагови: