Комеморација поводом смрти првог изабраног председника Црне Горе и бившег председника Владе СР Југославије Момира Булатовића одржана је у Београду у „Комбанк дворани“ (бивши Дом синдиката).

Бивши шеф дипломатије СРЈ Живадин Јовановић рекао је да се „суочавамо са великом празнином која неумољиво помиње да је отишао бољи део нас самих“.

Јовановић је истакао да ће колеге и пријатељи памтити Момира Булатовића као политичара и државника широких демократских погледа у управљању државом и вођењу политике, као врхунског организатора и човека благе речи а јаких аргумената.

„Државне функције није третирао као привилегију већ као највећу дужност и највећу част, као обавезу на честа жртвовања личних интереса у корист државних, националних и општечовечанских“, рекао је Јовановић.

Он је додао да су Момира Булатовића красили умереност, скромност, одбрана истине и правдољубивост.

„Момир Булатовић ће остати упамћен као доследан и достојанствен борац за истину и правду, чему је несебично посветио целу своју личност и цели свој живот. Није ценио накнадну памет нити се приклонио променама политике и ставова“, нагласио је Јовановић.

Тагови: ;