Кремљ: Путин разговарао са холандским премијером о паду МХ17

Кремљ је потврдио да је на Самиту Г20 у Осаки председник Русије Владимир Путин накратко разговарао са холандским премијером Марком Рутеом о паду малезијског авиона „Боинг МХ17“ у Украјини, саопштио је портпарол руског председника Дмитриј Песков.

Кремљ: Путин разговарао са холандским премијером о паду МХ17

„Могу да потврдим да је тај разговор одржан. То је био то врло кратак успутни разговор, на маргинама. Осим премијера Холандије, Путин је такве разговоре водио са скоро свим учесницима овог самита“, објаснио је Песков.

„Заиста је дотакнуто питање о ставу председника и ставу руске стране. Он је врло јасан, доследан и, наравно, он се заснива на чињеници да се не може прихватити истрага која се спроводи без учешћа Русије. То су тезе које се стално на различитим нивоима представљају нашим партнерима у Холандији и другим земљама“, додао је он.

Холандски медији су 1. јула саопштили да је премијер Холандије Марк Руте разговарао са председником Русије Владимиром Путином на Самиту Г20, који је одржан у јапанској Осаки, о обарању малезијског авиона „Боинг МХ17“ у Украјини.

Коментари: