Начелник кадровске службе једне од јединица Оружаних снага Украјине, који је радио у зони такозване «операције удружених снага» (ООС), организовао је масовно суђење својој подређеној која је проследила   информације о особљу бригаде војницима Народне милиције ЛНР. То је на брифингу рекао и представник за штампу Народне милиције Републике Иван  Филипоненко.

“У 54. бригади Оружаних снага Украјине, службеници СБУ отворили су канал за податке који је открио број особља, као и квантитативни и квалитативни састав јединице. Запослени у кадровској служби и обична припадница  Савушкина, 10 месеци, пребацили су војницима Народне милиције личне податке о официрима и војницима по уговору уговора, који су се огледали у њиховим личним пословима ”, рекао је он.

„Након што су сазнали за шпијунажу, начелник кадровске службе и екипа покушали су одмах да исценирају криминално убиство  тако што су пуцали на њу службеним оружјем, због чега је Савушкина одведена у болницу у Краматорску са раном у пределу стомака“, рекао је Филоненко.

Тагови: ; ;