Хрватски ветерани траже отказивање Бајагиног концерта

Део хрватских војних ветерана из Плоча противи се наступу српског кантаутора Момчила Бајагића Бајаге, који је планиран за 27. јул у оквиру „Фестивала од два до два“ у том граду. Од Удружења студената, које је организатор Фестивала, траже да његов наступ буде отказан.
Хрватски ветерани траже отказивање Бајагиног концерта

Плочански војни ветерани кажу да је 1993. године Бајага „дизао морал српским војницима у Книну“, преноси портал Индекс.

Истичу да ће сада „морални хигијеничари“ позвати на антисрпство и националистичку затуцаност подносиоца захтева забране наступања, и тврдиће да је разлог тражења забране то што је Бајагић Србин.

„Такви аргументи не да су промашени, него су ниски, подли, злобни и злокобни: у Плочама и околици већ су наступали и наступат ће пјевачи, глумци… из Србије. Не пада нам на памет да будемо против некога само зато што је Србин, не само зато што нисмо затуцани националисти већ и зато што су за вријеме великосрпске агресије Хрватску бранили и многи грађани српске националности“, наводе у саопштењу.

Прошле године, Бајага је наступио у Вараждину, али је због протеста ветерана отказан његов концерт у Карловцу, који је био најављен за 3. септембар.

INDEX.HR

Коментари: