Алексеј Стољаров (Лексус) и његов пословни партнер Владимир Кузњецов (Вован) постали су ноћна мора многих политичара.

Читав регион два дана препричава како су ови духовити и довитљиви момци збили шалу са македонским премијером Зораном Заевом, који је „прогутао“ и додатно обогатио њихову причу да бивши председник Украјине Петро Порошенко води порекло, ни мање ни више, него од —Александра Македонског.

У том телефонском разговору причало се о још којечему, а читаоце Спутњика данас подсећамо да је један од двојице шаљивџија недавно био у Београду и да га је у својој емисији „Маша и…“ угостила наша новинарка Маша Радовић.

Алексеј Стољаров, познатији као Лексус, говорио је о томе како шала може да промени ток светске политике, ко је од државника највише насео на лажне телефонске разговоре, али и како Путин реагује на ову врсту хумора.

Примарна делатност двојице руских пранкера је разоткривање политичких тајни путем лажног представљања у телефонским разговорима са светским лидерима.

Маша Радовић је са Лексусом разговарала о ризицима и последицама које њихов посао носи, колико је српски државни врх инспиративан за њихове шале, као и са ким би од историјских личности ступили у контакт када би могли да се врате у прошлост.

На питање која је најповерљивија информација до које су дошли путем лажног телефонског представљања, Стољарову је било тешко да издвоји једну.

„Доспели смо до тачних информација кад су украјински диверзанти дигли у ваздух електростаницу која је обезбеђивала Kрим струјом. Ми смо сазнали ко је то конкретно урадио, којим оружјем је електрана дигнута у ваздух и добили смо материјале о кривичном делу од украјинског Министарства унутрашњих послова“, прокоментарисао је пранкер за Спутњик, не одбацујући могућност да се неко од лидера нашег региона ускоро нађе на мети њихових позива.

„Читав Балкан је занимљив. Знамо да се у последње време земље придружују НАТО-у и схватамо колико су актуелне власти ваших суседа подређене америчком Стејт департменту. Занимљиво нам је да покажемо ту везу“, загонетно је тада наговестио наш саговорник.

Спутњик

Тагови: ; ;