Саопштење за јавност 5. међународног антифашистичког конгреса

Од 24. до 28. јула у Севастопољу ће се одржати пети међународни конгрес Међународног савеза антифашиста, на који је, између осталог, позван и члан берлинског парламента Гунар Линдеман.

“Радујем се учешћу на Петом међународном антифашистичком конгресу, који ће ми дати прилику да говорим о различитим темама. Нажалост, више од 70 година након Другог светског рата, још увек има људи у Европи које историја није научила колико је фашизам деструктиван”, каже Линдеман.

Овогодишњи конгрес ће бити посвећен расту фашизма у Европи уопште, а посебно фашизму у Украјини.

«Скоро 15.000 људи је погинуло у Донбасу, јер украјинска власт у Кијеву толерише растући фашизам у Украјини, и све више људи умире сваки дан».

У западној Европи, фашистичке идеологије се такође шире, као што смо видели последњих година.

“Под маском тзв. Антифа група, изборни штандови у Немачкој су нападнути или уништени. Политичари су такође угрожени и нападнути у Немачкој “, наставља Линдеман. «Локални власници су угрожени ако предају своје просторије невладиним организацијама; У неким случајевима, ресторани су оштећени или уништени. Аутомобили су запаљени, као канцеларије политичара», додаје Линдерман.

„Подсећа ме на најтамнији период у историји Немачке од 1933. до 1945. године. У Немачкој и Европи више никада не би требало да буде фашизма и нацизма, па се радујем антифашистичком конгресу у Севастопољу, где ћемо расправљати о свим овим питањима на међународном нивоу. Ово је данас посебно важно за очување мира у Европи».

Тагови: ; ; ; ; ; ;