Увредљиви графит у Ђеновићима — «Срби стоко», исписан спрејом, уклоњен је, а председник МЗ Ђеновићи Милош Бојанић рекао нам је да ни они нису знали за графит док их нису позвали из једног медија, а потом им је фотографију проследила и начелница Комуналне полиције Марија Андрић

Реаговали смо одмах, ангажовали приватника који је специјализован за пескарење камена и графит је уклоњен — потврдили су нам и из МЗ и из Комуналне полиције.

И наш саговорник и мештани Ђеновића кажу да увредљиви написи, попут овога, ни на који начин не одражавају мишљење житеља. Они су пре одраз примитивизма оних који желе да изазову пажњу, макар и негативну, и то у месту које има слободарску традицију, у којем никада није било примера националних, расних, верских или било којих других подела.

— Овај сраман, вандалски чин представља увреду за све грађане Херцег Новог, међу којима је велики број оних српске националности. Захтеваћемо од Управе полиције да открије ко стоји иза овог прекршаја и да казни починиоце — пише у реаговању председника херцегновске општине Стевана Катића и потпредседника Скупштине Милоша Коњевића.

 

В. ВУЈНОВИЋ

http://www.novosti.rs

Тагови: ; ; ;