Лидер Хезболаха: Израел би могао да буде збрисан у сукобу САД и Ирана

Лидер Хезболаха Хасан Насралах изјавио је да санкције САД наметнуте двојици посланика из његове организације јесу увреда за либанске државне институције.

Лидер Хезболаха: Израел би могао да буде збрисан у сукобу САД и Ирана

Либанске државне институције ће морати да се бране, додао је Насралах.

Први пут је Министарство финансија САД казнило посланике Хезболаха, објаснивши да су осумњичени за коришћење својих позиција за циљеве организације која има подршку Ирана и да подржавају „малигне активности“ Техерана.

Насралах је касно синоћ интервјуу рекао да таква тактика неће потиснути његову оргнизацију јер је Хезболах „велика снага“ која представља велики сегмент друштва и њени изабрани званичници уживају широку популарност, пренео је АП.

Он је рекао и да је Хезболах „главни извор снаге Либана“ одговарајући на питање да ли ће се либанска држава повиновати притиску због претњи новим санкцијама.

Вођа Хезболаха сматра да ће санкције само појачати отпор те организације.

Он је такође упозорио да би Израел могао бити увучен у рат између САД и Ирана и „збрисан“ у таквом сукобу, пренели су израелски медији.

„Иран је у стању да жестоко бомбардује Израел“, рекао је Насралах у интервјуу који је емитовала телевизија Хезболаха Ал-Манар, додавши да ће Американци поново размислити када схвате да би такав рат могао збрисати Израел.

Коментари: