Пуповац објашњава зашто више није на челу СНВ-а

После 22 године – промене у врху Српског народног вијећа у Хрватској. Борис Милошевић нови је председник, а досадашњи председник Милорад Пуповац изабран је за председника Савета СНВ-а. Милошевић је дугогодишњи активиста у српским организацијама, народни посланик у Сабору и члан Самосталне демократске српске странке.

Два су разлога довела до промене у врху Српског народног вијећа – каже Милорад Пуповац. Жели да дâ прилику млађима и да се посвети странци.

„То значи да ће се појавити нова лица, нови говорници па и нове идеје и нови људи на терену, као што видите, комплетно је ново руководство – оснажено je, освјежено а истовремено ми који смо стварали то Вијеће смо ту уз њих с тим што имамо проширени хоризонт, ослобођени извршних функција“, објашњава Пуповац.

Демантује наводе да СДСС преузима Министарство управе.

„СДСС неће судјеловати у Влади, нити у овој реконструкцији. Нас занима да ојачамо нашу заједницу да ојачамо њезине политике и да ојачамо њезине поједине организације“, навео је Пуповац.

Његово место на челу Српског народног вијећа преузеће Борис Милошевић – дугогодишњи активиста у српским организацијама, народни посланик у Сабору и члан Самосталне демократске српске странке.

Милошевић каже да ће настојати да у четири године освежи рад Вијећа, донесе нове идеје, предложи своју визију развоја у сарадњи са тимом у којем је и досадашњи председник Милорад Пуповац.

Осим што је био на челу Српског народног вијећа, Милорад Пуповац важи за најзначајнијег лидера Срба у Хрватској већ више од две деценије.

Године 1997. основао је Српско народно вијеће, као главно удружење Срба у Хрватској.

НЕЛА СТАНКОВИЋ

РТС