Мигранти који су се настанили у Немачкој изабрали су ново место за сексуално узнемиравање. То су отворени базени, иако званичници очајнички покушавају да порекну везу између повећаног броја таквих инцидената са мигрантима.

То је наведено у немачком женском часопису «Емма».

Аника Росс, ауторица публикације, наглашава да су млади мигранти одговорни за узнемиравање на отвореним базенима у Немачкој.

„Жене су изложене масовном злостављању од стране миграната. Шампиони у пливању подвргнути су насиљу ”, коментарисао је Петер Харзхеим, председник савеза пливача Немачке. «Отворени базен треба да буде место одмора, а не место ужаса.»

Према полицији у Северној Рајни-Вестфалији, већина сексуалних злостављања овде су починили «млади људи из северне Африке, арапског и турског порекла».

У неким базенима је дошло до тога да је управа била приморана да забрани улазак миграната, наглашава се у чланку, јер су нападали девојчице. На жалост, Рос примећује да такве забране дуго не постоје због огорчења политичких снага левице.

Петер Харзхеим сматра да се проблем може решити само уз подршку власти и полиције. А они који игноришу проблем, нагласио је он, само погоршавају ситуацију.

Тагови: ; ;