Бугарски министар одбране Красимир Каракачанов рекао је да су владе бугарског и македонског премијера Бојка Борисова и Зорана Заева за две године учинили више него све владе у Софији и Скопљу у претходних двадесет година.

Како пише МИА, Каракачанов је поручио да Северна Македонија у Бугарској има пријатеља, партнера и фактора који ће подржати њене аспирације за интеграцију у ЕУ.

Када је реч о мешовитој бугарској-македонској експертској комисији о историјским и образовним питањима, Каракачанов је рекао да она ради свој посао, те да се ствари одвијају у правом смеру.

«То је тема која, као што је већ познато, има свој утицај и у бугарском и у македонском друштву. Ми се разумемо без преводиоца, али то питање ипак захтева решење зато што креира тензије међу грађанима. Сматам да се процес одвија у правом смеру и да треба да оставимо историчарима да раде на усаглашавању ставова», напоменуо је он.

Одговарајући на новинарска питања након потписивања Протокола о сарадњи у области борбе против трговине људима са министром унутрашњих послова Северне Македоније Оливером Спасовским, Каракачанов је нагласио потребу да научници и професори пронађу решење у смеру унапређења добросуседских односа и сарадње у будућности

Тагови: ; ;