Милер: Нисам Трампа ослободио оптужби

Бивши специјални саветник Роберт Милер, који је истраживао умешаност Русије у америчке председничке изборе, рекао је да није могао Доналда Трампа да оптужи за ометање правде и да тврдње председника да је то учињено његовим извештајем нису коректне.

Милер: Нисам Трампа ослободио оптужби
Доналд Трамп

Милер је, током сведочења пред Конгресом о својој истрази о руском мешању како би се Трампу помогло да победи на изборима, рекао да Трамп није ослобођен кривице за деловање које је наводно починио, преноси АП.

Бивши специјални саветник је изјавио да није могао да оптужи Трампа за ометање правде, али да би оптужница могла бити подигнута након што престане да врши функцију председника, преноси Еј-Би-Си.

Упитан да ли je дан пре него што је именован за специјалног саветника разговарао са Трампом о послу директора ФБИ, Милер је потврдио да је са председником разговарао о том послу, али не и о пријави за место челника ФБИ.

Демократе се надају да ће сведочење Милера ослабити перспективе за реизбор Трампа, док су републиканци одмах устали у његову одбрану.

Милер је претходно најавио да ће бити ограничен у ономе што ће говорити, али сведочење представља изузетан спектакл, јер тужилац у јавности дискутује о криминалној истрази коју је водио о актуелном америчком председнику.

Рекао је да неће ићи ван онога што је објављено у извештају о истрази коју је водио, јер му је Министарство правде дало инструкције да остане у оквиру тих параметара и да укаже уколико се суочи са питањима на које не жели да одговори.

РТС, ФОНЕТ

Коментари: