Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је да је Косово и Метохија, у односу на број становника, подручје које има највећи број бораца Исламске државе на свету.

Александар Вулин (фото : Лола Ђорђевић)

«Процентуално, има их међу злогласним убицама више него Ирачана или Сиријаца. Они се након слома калифата враћају са ратишта и несумњиво су велика претња свим хришћанима, а свакако и за мир и стабилност целог региона» — рекао је Вулин за Курир.

Вулин је поводом недавног упозорења Амбасаде САД у Приштини америчким грађанима на могуће терористичке нападе на Косову и Меотхији, указао да САД, ако желе да заштите и своје држављане и становнике Балкана, «треба да учине све да се не ствара и не наоружава шиптарска паравојска, такозвана војска Косова».

«Повратници са ратишта у Сирији биће мања претња од тешко наоружаних шиптарских терориста из редова бивше и садашње ОВК» — истакао је Вулин.

Амбасада САД у Приштини саопштила је раније да током летње сезоне мере безбедности остају на високом нивоу због сталних претњи транснационалних терористичких организација и појединаца инспирисаних екстремистичком идеологијом.

Тагови: ; ;