Митрополит црногорско-приморски Амфилохије поручио је у петак да се на Сињајевини не сме успоставити војни полигон јер би то затровало и уништило ту свету планину као и да власт планира да је да у руке наследницима наци-фашизма.

Митрополит Амфилохије
Фото: Н. Скендерија

Он је на Сињајевини потписао петицију којом се тражи да та планина буде проглашена за парк природе и да се одустане од успостављања војног полигона на њој, саопштено је из НВО «Сачувајмо Сињајевину».

Како додаје, данашња власт хоће да оскрнави ову свету планину.

«Косово и Метохија су затровани уранијумом, а власт хоће исто да уради Сињајевини, да затрују земљу и воду. Хоће да је дају у руке окупаторима, наследницима наци-фашизма», рекао је Амфилохије.

Како наводи, они хоће Сињајевину да претворе у «полигон за злочине».

«Зар због тога постоји власт у Црној Гори? Народе, имате благослов да браните ову планину, да се не скрнави и да не крену одавде нови злочини као што крећу од Бонстила. Надам се у Бога да ће ови наши што су на власти да схвате да то није част и достојанство Црне Горе. Бесчашће је да се дозволи да се овде успостави војни полигон. На овом месту мора да се каже истина Божија», поручио је митрополит црногорско-приморски Амфилохије.

Црногорска Влада планира да на делу планине Сињајевине буде војни полигон за војне вежбе, а, како је Црна Гора чланица НАТО-а, то би подразумевало и да њихови војници могу да вежбају на тој планини. Томе се оштро противе поједини грађани који су основали НВО и који сакупљају потписе да се сачува Сињајевина.

Извор : Бета

Тагови: ; ; ; ;