У пуцњави која се догодила у тржном центру у Ел Пасу (Тексас) убијено је 20 људи, изјавио је гувернер Тексаса Грег Аботт током конференције за штампу коју је емитовао ЦНН.

«20 недужних становника Ел Паса изгубило је живот. Више од двадесет је повређено», рекао је и додао да је «данашњи дан постао један од најтрагичнијих у историји Тексаса».

Гувернер се захвалио службеницима полиције који су «успели да разоружају нападача и ухапсе га».

Шеф градске полиције је рекао да је 26 људи повређено у пуцњави. Он је одбио да открије име нападача. Међутим у медијима су процуреле информације информације да се ради о 21-годишњем белцу који живи у граду Ален (Тексас).

Како преноси ЦНН, његово име је Патрик Крусис.

Шеф градске полиције такође није коментарисао фотографије објављене у медијима наводног починиоца, на којима је наоружан јуришном пушком типа АК-47.

Претходно је државни тужилац из Тексаса Кен Пактон коментарисао медијске извјештаје да је осумњичени на екрану на друштвеној мрежи непосредно пре напада објавио екстремистичку поруку на својој фб страници.

«Нисам изненађен овим невероватним публикацијама <…>. Мислим да би нам то помогло да осветлимо оно шта службеници за спровођење закона покушавају постићи током истраге», рекао је Пактон, додајући да би објава на друштвеној мрежи могла помоћи да се схвати мотив починиоца.

 

Тагови: ; ; ;