Дворана у Републици Српској носиће назив „Kосово и Метохија“

На предлог председника Одбора за помоћ Kосову и Метохији, Милорада Арлова, сутра ће у општини Хан Пијесак, свечано бити отворена дворана за културне садржаје која ће носити назив „Kосово и Метохија“.

Фото: Одбор за помоћ Kосову и Метохији

Ово је први јавни објекат у Републици Српској који ће носити овакав назив, а гест начелника, скупштине и руководства општине показује колико је Република Српска уз народ на KиМ, наводе у саопштењу Одбора на чијем је челу Арлов.

Отварање дворане је заказано за 8. август, уочи Св. Пантелије као део славских свечаности општине Хан Пијесак. Отварању ће присуствовати највиши званичници Републике Српске, председник Одбора за помоћ Kосову и Метохији, Милорад Арлов, а позив је добио и директор Kанцеларије за Kосово и Метохију, Марко Ђурић.

Општина Хан Пијесак се пре две године укључила у пројекат Одбора „Спојимо децу Kосова и Метохије и Републике Српске“ и већ две године су домаћини деци из села Бање, Сувог Грла и Осојана из Метохије.

Поред тога, Хан Пијесак је међу првим локалним заједницама Републике Српске који је са 5.500 KМ подржао изградњу Дневног центра „Подржи ме“ у Kосовској Митровици.