Ким ракетама упозорио Америку

Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун изјавио је да су последња тестирања ракета Северне Кореје упозорење за Вашингтон и Сеул и одговор на њихове заједничке војне вежбе, јавила је Централна телеграфска агенција Кореје (ЦТАК).

Ким ракетама упозорио Америку
Ким Џонг Ун AP Photo

Две навођене ракете, лансиране са аеродрома у западном делу земље, пролетеле су изнад престонице и централних региона и успешно погодиле циљ на острву у Јапанском мору.

„Високо оцењујемо то што је демонстрација лансирања завршена успешно, како је и планирано. Ким Џонг Ун је нагласио да су наведене војне акције могућност да се пошаље адекватно упозорење заједничким војним вежбама које сада изводе власти САД и Јужне Кореје“, саопштила је агенција.

Лансирању је, наводно, присуствовао лично Ким Џон Ун.

Раније је јужнокорејска војска саопштила да се у понедељак увече четврти пут за две недеље лансиране балистичке ракете малог домета.

Савет безбедности Уједињених нација од Северне Кореје тражи да прекине израду и лансирање свих балистичких ракета под претњом пооштравања санкција. Власти Северне Кореје су се добровољно обавезале да неће тестирати балистичке ракете великог домета.

Подсетимо, војне вежбе САД и Јужне Кореје су почеле 5. августа и трајаће две недеље.

Коментари: