Словом, сто хиљада грађана, и бројем 100. 000, није продало душу – потписало је петицију – одбацило закон о вјерским слободама, који значи отимање имовине Митролопије црногорско-приморске.

Само лична моралност може се сматрати аутентичном. До Илиндана, таквих је било стотину хиљада. До Међудневице, биће их још толико..!

Петицију су потписали и истакнути појединци, интелектуалци, свјетски познате спортске звијезде, умјетници, политичари…

Да ли су Демократе потписале Петицију. Прије свих, то би морали да знају Срби, који су до сада гласали Демократе.

Нико још није чуо да секта подржава цркву. Такве секте није било, нити ће је бити. Секте се и оснивају да би рушиле цркву.

Демократе су задњи посткомунистички производ, духовни кепеци, потоњи изданци врсте безбожника којима се сваки пут затвара. Отуда, секте и биљеже велики број настраних особа.

Као што је незамисливо да Демократе буду у Крушедолу, на обиљежавању годишњице погрома и прогона Срба током усташке ‘Олује’, тако је и незамисливо да су Демократе потписале петицију за одбрану Митрополије од овдашњег прогона.

Друге вјерске заједнице не трпе никакве законске калупе. Тај закон је окренут само против Срба у Црној Гори. Само секта Демократе (вулгарнија и од секте Мираша Дедеића), дакле лицемернији, изјашњавају се о закону као да га нису ни читали, нити тумачили. Лицемери кажу да не подржавају никакво отимање од цркава. Али, нападнута је само Митрополија. Само лицемери над лицемерима тај напад могу да преведу у множину.

Прву и праву помоћ црногорском Инквизитору (уочи пласирања закона о вјерским слободама), пружиле су управо Демократе, са идиотским перформансом „страшила“ са три вјерска симбола. Прво је Бечић извршио духовно самоубиство подизањем „страшила“ са три вјерска симбола, па је тек Инквизитор најавио прогон Српске цркве у Црној Гори. Ишло је тим редом.

Тај перформанс Демократа исто је што и перформанс у Скупштини, кад је ДПС у лику А(прцовића), подржао амандман Демократа. Исто лице – друго наличје. Има и таквих форми у ритуалима примитивних цивилизација.

Сто хиљада грађана не боји се диктаторског режима у Црној Гори. Али, колико је оних које „демократска власт“ уцјењује хљебом, нико не зна сем полиције. Тако је у свим сферама што се тиче овдашње „демократије“ коју хвале европске демократе, а подржавају црногорске Демократе.

Уцјењивати некога хљебом – егзистенцијом – нешто је са чиме је Европа, тобоже, раскрстила, давне ’45.

У питању је најнељудскија уцјена – уцјена породицом. Али, и на такву уцјену свако би морао ставити тачку. Једном је мора ставити. Власт која убија душу, ићи ће још даље, дубље, и грубље. Таква власт убија и колијевку, и гроб. Онај који уцјењује хљебом, спреман је на затирање и имена.

Такву уцјену не налазимо у било каквој литератури. Гогољеве ‘Мртве душе’ су литература. Мртве душе у Црој Гори редовна су појава. Пола гробља устане, и изађе на изборе, да би неко обезбиједио власт, која ће другом дјетету отимати кору хљеба из ручице, а своме пунити гушу ко пеликану.

Страшна је прича о мртвој и живој Црној Гори. Истовремено, то би могла бити и потоња прича о Црној Гори, која „не зна гдје да сахрани Петровиће“, како рече Желидраг Никчевић.

Ако се изгуби вјера у себе, ако се изгуби ја, ни бог не може помоћи. Треба ли и те наше грехове да понесе Искупитељ, који је на себе предпримио све прошле, и садашње грехове. И, шта га још чека.

На ово питање свако мора одговорити. И политичари, и они који производе сваку политику, односно – народ. На ово питање морају одговорити и Демократе. Морају одговорити онима који су ове кепеце извели на политичку сцену.

Са друге стране, Србима, којима није јасно ко су, и шта су Демократе, исто тако, припада орден лицемера, и то са укрштеним ружичастим лентама (Орден је ружичасти балон).

Секте, и припадници геј популације, и жене у црном, нису потписали петицију за одбрану Митропилије црногорско-приморске.

Каква мука духу кад се помену Демократе. У сваком случају, ријеч је о потрошеним салветама. Салветама које већ лете ка кошу.

Бећир Вуковић/ИН4С

Тагови: ; ;