Одборник Црногорске у Скупштини општине Будва Перо Дулетић реаговао је на најаву да ће се за две седмице на Јазу одржати манифестација „Гуча у Будви“, додајући да се оштро противи томе.

„Из медија смо то сазнали. Председник Општине Будва нема навику да се консултује и то је огромни проблем. Није нам јасно које су праве намере организатора овакве манифестације и које циљеве жели постићи, али је сигурно да је сабору трубача место у Гучи, а не у Будви. Ни Београд, а ни Нови Сад немају своју Гучу, па ни медитерански центар попут Будве, који развија своја, особена културна обележја издвајајући енорман буџет управо за културу није простор за такву манифестацију“, рекао је Дулетић.

Он је додао да су у Будви добродошли гости различитих култура и традиција, а да програмима које организује будванска општина треба да наглашава и даље развија медитерански идентитет Будве.

„Заљубљеник у сабор трубача ће да иде у Гучу, а у Будву гости долазе због њеног медитеранског шарма, некадашње Пјесме Медитерана и то треба потенцирати. Зато Гуча у Будви сваком разумном грађанину делује као популизам коме није мјесто у нашем граду и Црногорска је против тога. Желимо да живимо Медитеран, а не да га сањамо“, рекао је Дулетић.

Тагови: ;