Клинтону „набављао“ малолетнице: Амерички милијардер пронађен мртав у ћелији, упркос видео надзору

Амерички финансијер суочен са оптужбама за трговину људима и сексуално злостављање, Џефри Епстајн, извршио је самоубиство у затвору, пренели су амерички медији. Он је пронађен мртав у својој ћелији у затвору на Менхетну, јавио је Ројтерс.

foto:Pres TV

У оптужници која је теретила Епстајна наведено је да је он намамио десетине малолетница у своје луксузне куће, као и да им је плаћао за сексуалне услуге.

Епстајн је ухапшен 6. јула, након што је његов приватни авион слетео на аеродром у Њу Џерсију. Он је експресно оптужен да је организовао „голе масаже“ и друге сексуалне радње малолетних девојака у периоду између 2002. и 2005.

Претресом Епстајнове куће полиција је пронашла стотине хиљада слика обнажених жена, од којих су неке малолетне.

Ипак, највредији полицијски плен у овој акцији била је његова „црна књига“ са именима светских моћника који су учествовали на сексуалним оргијама које је овај наводно организовао. Међу њима „најугледније име“ је Бил Клинтон, некадашњи амерички председник. Он је наводно у четири наврата Епстајновим авионом путовао на сексуалне оргије које су организване на Флориди и на другим локацијама где је финансијер имао своје куће.

Како су током јуна и јула јављали амерички портали, истрага против Епстајна однела је неколико живота. Низ мистериозних убистава почео је у јуну, а жртве су званичници укључени у истрагу педофилског ланца који води врх у Вашингтону.

Линда Колинс-Смит (47), бивша сенаторка из америчке савезне државе Арканзас, била је прва угледна личност из америчког политичког живота која је убијена зато што је истраживала ланац педофилије који води у сам врх власти САД, а пре свега до бившег америчког председника Била Клинтона и његове супруге Хилари.

Само два дана касније, 6. јуна, убијен је Џонатан Николс, такође бивши републикански сенатор, али из Оклахоме. Верује се да су ове две смрти повезане јер је и он истраживао педофилске ланце и наводно имао информације о умешаности највиших америчких политичких званичника.

Конференција за штампу ФБИ поводом хапшења финансијера / Фото АП

Истог дана у Њујорку је нађено тело високог полицијског званичника, заменика начелника полиције Стивена Силкса.

Заменик начелника полиције Њујорка нађен је 5. јуна 2019. године у свом ауту са прострељеном главом. „Њујорк тајмс“ је написао да се ради о самоубиству. Верзија о суициду једног од најбољих полицијских официра Њујорка мало је коме деловала убедљиво, иако је Силкс два дана раније, после 38 година рада, предао захтев за пензионисање.

Потом је следећег дана нестао полицајац из одељења за убиства Џо Џозеф Калабрезе, који је требало да истражује Силксову смрт. Тело детектива је пронађено поред плаже Пламб.

ОБЕСИО СЕ ПОД НАДЗОРОМ?

Џефри Епстајн покушао је самоубиство у затвору и 25. јула, и, како су тада писали медији, он се после тога налазио под 24-часовном стражом.

У вестима из САД засад нема детаља како се догодио „пропуст“ страже па је финансијер ипак успео „да оствари наум“.

Епстејн са Трампом из ранијег периода(фото: Твитер

УПОЗНАО ТРАМПА И МЕЛАНИЈУ

Џефри Епстајн, упознао је својевремено Доналда Трампа, тадашњег колегу милијардера из Њујорка, са згодном словеначком манекенком Меланијом Кнавс, која ће му убрзо постати трећа супруга!

Како је недавно писао „Њујорк тајмс“, позивајући се на изворе који су желели да остану анонимни, Епстајн се бројним пријатељима хвалио како је управо он Трампу „наместио“ Меланију.

Коментари: