Дачић: Већих непријатеља од Клинтона и Олбрајтове нећемо имати

Како су се демократе у ери династије Клинтон понашале према нашем народу добро смо на својој кожи осетили 1999. Они су изабрали да им Србија буде непријатељ, а не ми.

Овако је први потпредседник Владе и шеф дипломатије Ивица Дачић за „Новости“ прокоментарисао став Данијела Сервера, америчког експерта за Балкан, који је поручио да „није мудра одлука Дачића да на наредним изборима у САД организује подршку српских досељеника Доналду Трампу“.

Очигледно је да Дачић мисли да има пријатеље у актуелној администрацији и да жели да их подржи. Али, све што је постигао јесте да је осигурао да ко год буде био следећи председник САД из редова демократа, њега, а можда и Србију, сматра за непријатеља – упозорио је Сервер.

Данијел Сервер/Фото Танјуг

Дачић, пак, каже да га чуди како Сервер право које уживају Албанци у САД жели да суспендује Србима који тамо живе.

Када Албанци организовано подржавају Хилари Клинтон и када по њој и по њеном супругу дају чак и имена бутицима, онда је то легитиман став. А када ја, на нивоу идеје, најавим могућност да би Срби организовано могли да подрже Трампа, онда је то мешање у унутрашње ствари Америке. Заиста смешно.

Клинтон у Приштини/фото: „Свисрби упаризу.цом“

Вицепремијер и шеф дипломатије каже да својим ставом никако не отежава позицију Србије.

Није никаква тајна да огромна већина народа код нас има много више симпатија према Трамповој него према неким ранијим администрацијама у САД. А није да нема разлога за то. Јер, за разлику од Клинтонових, који су отворено рекли да је независно Косово њихов породични легат,Трампов апарат показује за нас охрабрујуће знаке да би око будућег решења за косовски чвор могло да се преговара, за разлику од Клинтонових који мисле да су ту причу запечатили бомбама 1999.

Срби треба да постану организовани фактор па нек демократе размишљају како да освоје њихове гласове. А ми веће непријатеље од Клинтона и Олбрајтове сигурно нећемо имати.

Коментари: