Кијев: Порошенка засули јајима

Непознате особе гађале су јајима бившег председника Украјине Петра Порошенка након изласка из зграде Државног бироа за истрагу. Јаја су погодила и новинаре лојалне Порошенку као и полицију, преноси РИА НОВОСТИ.

Кијев: Порошенка засули јајима

Истрага се бавила случајем могућег утаје пореза приликом куповине канала „Прјамои“ и трајала је скоро три сата. Након њега, бивши председник кратко је разговарао са новинарима и отишао.

Како је Порошенков адвокат Игор Голован рекао новинарима, током испитивања бивши шеф државе дао је додатне доказе у случају продаје постројења „Кузница на Рибалском“.

„Донели смо додатне одговоре, јер понекад се морамо нечег сетити, понекад проверити, а данас смо донели наше одговоре о томе и додатно их испитивали“, рекла је Голован.

Адвокат је такође напоменуо да је Порошенко сведок у три случаја, а данас је обавештен о још једном.
Директор Државног бироа за истраге Украјине, Роман Труба, написао је у свом каналу Телеграм да би следеће испитивање бившег председника могло проћи кроз полиграф.

Раније је Труба изјавио да се против Порошенка и других достојанственика истражује 11 кривичних случајева. Заузврат, генерални тужилац Украјине Јуриј Луценко напоменуо је да бивши председник пролази као сведок у свим случајевима.

Сам Порошенко, говорећи на конгресу Европске партије солидарности, рекао је да је одговоран украјинском народу и да се не боји прогона.

 

Коментари: