Афера шверц кокаина: Црногорци сменили команданта “Јадрана“, пребацивши га у команду Морнарице ВЦГ у Бару

Командант школског брода-једрењака Морнарице Војске Црне Горе “Јадран“, капетан корвете Зоран Ивановски, смењен је са тог положаја и дужност команданта је предао капетану корвете Горану Пајовићу.

Афера шверц кокаина: Црногорци сменили команданта ''Јадрана'', пребацивши га у команду Морнарице ВЦГ у Бару

То је “војни епилог“, велике афере која је избила 19 априла ове године, после откривања товара од 60 килограма кокаина и два пиштоља обрушених серијских бројева у утроби “Јадрана“, кога је на брод унео један ухапшени подофицир, који је био у дослуху са которским нарко клановима.

Кокаин је требало да буде искрцан на пловидби “Јадрана“ до Истанбула и Пиреја, која је на неколико дона одложена после откривања нарко терета…

Због сумње да су умешани у шверц кокаина вредног више од пет милиона евра у уличној продаји, ухапшени су подофицири Душко Раденовић и Милош Кулић и Радомир Осмајић из Тивта. За учешће у овом послу осумњичени су Владимир Рачић и Дејан Ровчанин, који су у бекству.

Ивановски је први виши официр Војске Црне Горе који је сносио одговорност збoг догађаја који је изазвао велико узнемирење у јавности, а интересантно је да је он у мају 2018 године преузео дужност команданта “Јадрана“ управо од Пајовића.

Зоран Ивановски ће војну службу наставити у команди Морнарице ВЦГ у Бару.

М. СЕКУЛОВИЋ

Коментари: