НАТО љут на руске пилоте који су пратили Шојгуа

Маневар руских пилота током инцидента изнад Балтика у којем се ловац НАТО-а приближио групи руских војних авиона, у којој се налазио и министар одбране Русије Сергеј Шојгу, представник НАТО-а оценио је као небезбедан.

„Након што је извршена процена намера руских авиона, два ловца Ф-18 су скренула лево како би се одвојила од авиона који су пресрели“, цитира Си-Ен-Ен представника НАТО-а.

Ловац НАТО-а покушао да приђе авиону Сергеја Шојгуа

Ловац НАТО-а Ф-18 покушао је да се приближи авиону руског министра одбране Сергеја Шојгуа изнад неутралних вода Балтичког мора. Међутим, руски Су-27 га је отерао.

Опубликовано Sputnik Србијa Вторник, 13 августа 2019 г.

„Мало пре тога, један од руских ловаца Су-27 је такође скренуо лево и умало пресекао путању једног од Ф-18 на небезбедан начин“, изјавио је саговорник телевизије.

„Захваљујући брзој и професионалној реакцији пилота једног од Ф-18, избегнута је потенцијално опасна ситуација за оба авиона“, навео је он.

Раније је Министарство одбране Русије саопштило да се инцидент догодио када је авион са министром, у пратњи два ловца Су-27 Балтичке флоте Русије, из Калињинграда летео у Москву. Авиону, у којем се налазио Сергеј Шојгу, покушао је да се приближи Ф-18, али су пилоти руских ловаца отерали авион НАТО-а, не дозвољавајући му да се приближи.

Спутњик

Коментари: