„Ово је победа за Србију, поносни смо што смо Срби“

Тресле су га јаке емоције на за време епске битке у Копенхагену, али је после великог тријумфа Владан Милојевић био попут правог генерала, сталожен, умерен. И пре свега поносан.

"Ово је победа за Србију, поносни смо што смо Срби"
фото: Блиц спорт

Ово је победа за наше навијаче, наше породице, за Србију. Поносни смо у оваквим тренуцима што смо Срби. Честитам мојим играчима на великој борби, истрајности, уложили су последњи атом снаге.  Ја их много волим и поносим се што их тренирам. Хвала и нашим дивним навијачима на фанатичној подршци, очекујем их у Берну против Јанг Бојса. Да направимо последњи корак за оно што живимо – рекао је Милојевић. Звездин тренер открио је како је мотивисао играче и екипу у овако драматичнојн и тешкој утакмици.

 Можда смо били и прежаљени пре реванша. Ово су утакмице за пролаз, не за лепоту. Рекао сам им да морамо да играмо, да се боримо, да верују у себе. Имали су феноменалног противника против себе, били у хендикепу. Играти са играчем мање је јако тешко. Верујем у силе Божанске… И да нисмо прошли, био бих презадовољан и пресрећан како су се борили. Ето како се све обрне у животу. Причало се много о  Паненки младог Винга, сада је био трагичар. 

"Ово је победа за Србију, поносни смо што смо Срби"

Јунак је наравно, голман црвено-белих.

 Све честитке Борјану, нисмо вежбали пенале, нити сам бирао играче који ће да их изводе. Поред свих, он је тај ако неког треба да издвојимо. Био је одличан и прошле сезоне у Лиги шампиона, надам се да ћемо му опет омогућити да се истакне у овом такмичењу.  Ово су тренуци у којима уживате, не могу ничим да се купе, већ морају да доживе. Та срећа и радост сада, у Салцбургу, против Краснодара. Лепо је доћи овако у Данску.  Ми представљамо наш клуб, покушавамо да га вратимо тамо где му је место – нагласио је Милојевић после још једне велике победе.

Копенхаген је био 11. узастопни ривал кога је избацио у европским квалифилацијама.

СОЛБАКЕН: МНОГО ЈЕ ТЕШКО

Тренер Копенхагена Сале Столбален био је утучен после утакмице, јако тешко му је пала ова елиминација. Изгледао је као да ће да заплаче на конференцији за штампу.

Нисмо успели, прокоцакали смо велики број прилика са играчем више. Био је ово јако тежак меч и много је тешко када изгубите после свега – рекао је кратко Солбакен.

аутор:З.Ћ.

http://www.novosti.rs/

Коментари: