Песков: Позитиван састанак Путина и Макрона

„Састанак председника Русије и Француске Владимира Путина и Емануела Макрона у Марсеју био је у целини позитиван“, рекао је новинарима портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Песков: Позитиван састанак Путина и Макрона
© AP Photo / Gerard Julien

„У целини гледано преговори су били позитивни. То не значи да су се саговорници у свему слагали, али су показивали политичку вољу да разговарају о свим моментима, па и о онима у којима им се мишљења поклапају и о онима у којима постоје несугласице“, рекао је Песков.

По његовим речима, разговори су трајали до касно и Путин се вратио из Француске у Москву око 6 часова ујутру. Песков је подсетио да је разговору претходила конференција за штампу, на којој су биле означене главне теме разговора.

Према речима представника Кремља, разговори Путина и Макрона, и очи у очи и уз учешће делегација, могу се окарактерисати као „врло садржајан, врло конструктиван и поверљив дијалог“.

„Лидери су суочили мишљења о главним питањима билатералне и међународне агенде“, додао је Песков.

Он је саопштио и да су, током разговора председника, имали контакте и министри иностраних послова две државе, као и помоћници лидера задужени за међународне послове.

Представник Кремља је навео да је вредност оваквих састанака председника Русије и Француске у могућности да се пренесе званичан став Москве о најактуелнијим питањима иностраним партнерима.

 

Спутњик

Коментари: