Русија: Америка дуго припремала тестирање забрањене ракете

Америка је од почетка спремала слом Споразума о ракетама средњег и кратког домета, што показује тестирање ракете забрањеног домета, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Русија: Америка дуго припремала тестирање забрањене ракете

„Што се тиче америчког тестирања конвенционалне ракете средњег домета, та вест је баш синоћ стигла, у тренутку разговора два председника — Путина и Макрона — и Путин је приметио да је ово тестирање још једном показало да су Американци од самог почетка поткопавали Споразум о ракетама средњег и кратког домета и да су од самог почетка то припремали“, изјавио је Песков.

Он је посебно нагласио „да је за неколико недеља, или за неколико месеци, оваква тестирања, једноставно, немогуће припремити“. По његовим речима, ово још једном доказује да није Русија, већ да су САД са својим акцијама довеле до слома Споразума о ракетама.

Америка је тестирала 18. августа конвенционалну крстарећу ракету копненог базирања, домета већег од 500 километара, која је до сада била забрањена Споразумом о ликвидацији ракета средњег и кратког домета.

 

Спутњик

Коментари: