Пет особа је убијено, а више од 20 је рањено у пуцњави у градовима Мидленд и Одеса на западу Тексаса, а међу убијенима је и нападач. Нападе је извео један човек, а он је убијен, како је објављено, у размени ватре са полицијом.

Полиција наводи да је осумњичени који је убијен у пуцњави био бели мушкарац стар око 30 година. Након почетних извештаја да је било више нападача, полиција верује да је постојао само један стрелац.

Све је почело када је саобраћајни полицајац зауставио осумњиченог између градова Мидленд и Одеса, али га је он убио и потом украо камион америчке поштанске службе и наставио насумично да пуца у људе. Полиција је успела да га опколи на паркингу позоришта Синерги и по свему судећи у размени ватре убије. Полиција за сада одбија да објави његов идентитет или опише како је умро.

«Надамо се како се ради о само једном нападачу,» казао је градоначелник Мидленда Џери Моралес додавши како не зна ништа о осумњиченом нити који је његов мотив.

Шеф полицијске управе у Одеси Мајкл Герк, такође је казао да мотив није познат. У пуцњави је погинуло пет особа, а 21 особа је рањена. Упуцана су и три полицајаца, један из Одесе, један из Мидленда и службеник државне полиције.

Међу рањенима је и једно двогодишње дете, а како наводе медији, седам особа је задобило тешке повреде и у тешком је стању.

Ово је друга масовна пуцњава у Тексасу овога месеца. Пре само четири недеље, наоружани човјек убио је 22 особе у масовној пуцњави у Ел Пасу, смештеном око 450 км западно од Одесе.

Демократски председнички кандидат пореклом из Тексаса Бето О’Рурк реаговао је у суботу на вест о новој масовној пуцњави изјавивши: «Морамо окончати ову епидемију.»

Огласио се и тексашки гувернер Грег Ебот.

«Ужаснут сам овим бесмисленим и кукавичким нападом. Нудимо непоколебљиву подршку жртвама, њиховим породицама и свим људима Мидланда и Одесе. Држава Тексас и Министарство јавне безбедности блиско сарађују с локалном полицијом око пружања помоћи,» казао је Аббот.

Тагови: ;