Тридесет четверо људи погинуло је након што се брод препун ронилаца запалио код острва Санта Круз у близини обале Јужне Калифорније.

Обалска стража и полиција саопштили су да нико није пронађен жив након што је рано у понедељак пламен захватио ронилачки брод док су путници на рекреативном роњењу спавали испод палубе.

У тренутку несреће на броду,који је требало да три дана буде на тури роњења на Каналским осртвима, се налазило 33 путника и шест чланова посаде, а само петорица чланова посаде који су спавали на горњој палуби, успели су да се спасу скоком  у воду, али за сада није јасно да ли су ишта учинили како би спасили путнике. Двојица од њих имају лакше повреде.

Спасиоци су сазнали о несрећи када су са запаљеног брода примили позив у помоћ, након чега је хитно послат спасилачки чамац, као и хеликоптер

Истражитељи још увек нису утврдили како је пожар избио.

Рониоци у Калифорнији пронашли су 25 тела у близини ронилачког брода који се запалио код острва Санта Круз, 145 километара северозападно од Лос Анђелеса.

Поручник Метју Крол из америчке обалске страже изјавио је да су рониоци у току ноћи извукли 20 тела, као и да су открили још пет, али да због лоших услова не могу да их извуку, преноси АП.

Остаци брода су потонули на око 18 метара од обале. Према његовим речима, пет чланова посаде брода је преживело и њих је полиција испитала о детаљима несреће.

 

Тагови: ; ; ;