Аналитичар, тобожњи професор безбједности, ДПС медијски инструктор, данас је оптужио новинаре „ИН4С“ да су лажни новинари, да раде против државе и да би требало да буду предмет тужилачког интересовања. Издекламовао је још и сијасет оптужби, а њихова суштина је да је наш портал медијска испостава стараних интереса, прије свега Русије. Нијесам у власничкој структури портала „ИН4С“ нити пуно знам о томе, а нити ме то пуно интересује, али као човјек који скоро три деценије пише против ове власти и то у разним медијима, морам да одбраним своју савјест и миран сан.

Уколико сам руски агент и лажни новинар због тога што сматрам да је ДПС режим срастао са државним функцијама, па се више не зна ни гдје ту почиње ДПС, а гдје престаје држава, онда признајем да сам руски и србијански обавјештајац. Знам и да су ДПС и његови челници дубоко загазили у корупцију и да њихови функционери, од оних у мјесним заједницама, па до предсједника државе, злоупотребљавају своје функције и корсте их за личне, а не народне и јавне, интересе. Уколико је то довољно да неко каже да сам руски агент, онда признајем да припадам тој групи лажних новинара!

Уколико сам руски агент јер мислим да ДПС и њен шеф стварају нову нацију, нови народ, језик и цркву, окрећу своје бираче против својих и наших предака, а на Србе гледају као на реметилачки фактор, без којих би у њиховом Монтенегру све било љепше, онда јесам члан те илегалне руске групе. Уколико сам руски агент, јер сматрам да сваки новинар, уколико је новинар, на томе треба да зашиљи перо и беспоштедно критикује те појаве, онда јесам члан реформисаног и нереформисаног крила КГБ-а, ГРУ-а и осталих безбједоносних руских првака.

Уколико сам руски агент јер сматрам да Црна Гора још увијек проживљава посљедице грађанског рата између 1941. и 1945. године, а да ДПС добрим дијелом одржава власт инсистирајући на тим подјелама и дио свог народа због тога проглашава злочиначким и сљедбеницама фашистичке идеологије, онда јесам у првим редовима руских обавјештајних служби. Уколико сам руски агент, јер сматрам да је Црна Гора неслободна земља и окована држава, у којој закон важи за све оне који немају ништа, а не важи за оне из ДПС-а и њихове породице који имају и више него што им треба, онда пристајем да признам да су ме врбовали руски обавјештајци.

Има толико тога да се о томе каже, али ваљда је паметноме и писменоме и ово довољно. Бојим се да лажни новинари нијесу тамо гдје их београдски аналитичар тражи, већ да они мирно спавају уз скуте његовог и њиховог налогодавца. За сада за њих нема лијека, раде што им је воља, спроводе на својим медијима вољу свога вође и закон их штити да пишу што им је воља. Чак су толико моћни да размишљају да раде нешто што никада није било, односно да као правовјерни атеисти граде неку тобожњу цркву и чак траже њено свеправославно признање.

Да сам руски агент и лажни новинар ваљда не би мој салдо на банковном рачуну био какав је данас, а што бајни безбједоносни аналитичар са хибридним и нехрибидним методама пропагандног и осталог рата, лако може да провјери. Чак ми је, замислите, и име право, па онда није тешко паметноме и безбједоносно неинтересантним личностима да закључе ко је овдје чији агент и ко за кога ради!

Овај текст сам написао у своје име и никога из редакције „ИН4С“ не обавезује да га подржи или осуди. Имам толико слободе да на овом порталу кажем шта мислим, а да ме због тога нико из власничких и осталих структура овога портала не позива на (не)одговорност. Признајем да ми је та привилегија драгоцјена и једна је од ријетких моралних и осталих награда за тродеценијско писање против ове несрећне ДПС власти у Црној Гори.

Иван Милошевић/ИН4С

Тагови: ; ; ;