Влада Црне Горе на данашњој седници једногласно је усвојила Одлуку о формирању Вјежбовно-стрелишног полигона „Сињајевина“, саопштио је министар одбране Предраг Бошковић.

„Војни полигон ће се простирати на територији три црногорске општине — Шавник, Мојковац и Колашин, а његова површина биће 7,5 хиљада хектара“, најављује министар одбране Црне Горе.

Бошковић је на конференцији након седнице Владе Црне Горе подсетио да се дуго расправљало о овој теми, те да је одлука о формирању полигона усвојена једногласно.

„Био бих први против ове одлуке, да постоји и минимална шанса да се угрози Сињајевина. Били смо сведоци различитог третирања ове теме у јавности — разне иницијативе и разни аргументи који су се чули са неких адреса, попут удружења ’Сачувајмо Сињајевину‘, немају упоришта у јавности“, рекао је Бошковић.

Аргумент да ће долазак војске уништити животну средину и биодиверзитет на Сињајевини, према речима Бошковића, апсолутно не стоји.

„Анализе које су се радиле за локалитет где су се изводиле сличне активности Војске Црне Горе показале су да нема утицаја на животну средину, да је једнак нули“, казао је Бошковић.

Небојша Поповић/Спутник

Тагови: ;